Information från styrelsen 2019-01-24

 • Filterbyte FTX
  Styrelsen jobbar med en gemensam lösning och separat information kommer under januari månad.
 • Gemensamt abonnemang fiber/TV
  Majoriteten av de som svarade på styrelsens intresseförfrågan var positiva till en gemensam lösning så styrelsen arbetar vidare med att ta fram ett förslag.
 • Sopsortering
  Vi har återigen fått extra kostnader för felsortering. Om man bär ut komposten i plastpåse så tänk på att inte slänga även den i kompostkärlet.
  Om du skickar ut barnen med soporna så förklara gärna igen varför det är viktigt att slänga i rätt kärl. Vi behöver skärpa oss om vi ska slippa höjda avgifter p.g.a. detta.
 • Förvaring i trapphusen
  Vi påminner igen om att det inte är tillåtet att förvara saker i trapphusen, av bl.a. brandskyddsskäl
  I D-huset har en el-rullstol tillstånd för att förvaras.
 • Inglasning av balkong och uteplats
  Vi vet att många är intresserade av inglasning, men ingenting får göras innan slutbesiktning av fastigheterna är gjord och vi fått slutbesked. Detta beräknas klart under juni 2019

Vi vill passa på att påminna om att vår fastighetsjour numera sköts av CSG, detaljerad information har mejlats ut. Telefonnummer till CSG är 019-264050, separata klisterlappar med tel. nummer finns i alla trapphus.

Alla fel och brister felanmäls via mejl till 

Information finns även på vår hemsida: www.briljanterna.se

Gå gärna med i vår Facebookgrupp för boende: Brf Briljanterna – Södra Bettorp

Hälsningar, Styrelsen Brf Briljanterna

Information angående soprummen

Vi har fått mycket påbackning om att det står mycket sopor på golven i våra två soprum. Det här är inte tillåtet och kostar föreningen mycket pengar.

Det som inte slängs i sopkärlen tömmer Egeryds och skickar faktura till föreningen. Det är viktigt att alla är medvetna om att man själv ansvarar för att åka till en återvinningsstation och sorterar, som ex plast, kartong och konserver.

Under veckan (37) kommer kommunen skicka ut påsar och avfallskorgar till föreningen då vi tecknat nytt avtal. Avtalet innefattar att vi kommer ha 3 gråa kärl för restavfall och 2 bruna kärl för matavfall per soprum.

Från den 25 september kommer dom bruna kärlen för matavfall finnas.

Under veckan kommer det delas ut avfallspåsar till varje lägenhet. I soprummen finns även korgar som är till för avfallspåsarna för dom som inte har valt till utdragbara lådor till köket.

Vi i styrelsen jobbar med att få ett fullständigt soprum, då målet är att man ska slippa åka iväg med sitt avfall.

Återvinningsstationer är de ställen där vi lämnar förpackningar och liknande och de kan man hitta på följande länk som gäller för Örebro.

http://www.ftiab.se/173.html

På Återvinningscentraler i Örebro kommun kan du lämna allt sorterat avfall, även miljöfarligt avfall, men inte restavfall.

Restavfall kan bara lämnas på Atleverket i Örebro

https://www.orebro.se/bygga-bo–trafik/avfall–atervinning/atervinningscentraler.html